EN DAG SOM HAR VARIT ETT ENDA STORT KAOS!

Vilken tur att det bara är drygt en timme kvar på tisdagen den 17:e Mars!!!

Som alltid de senaste dagarna börjar jag dagen med att kolla om Doris har kommit i löp - denna gången känns det extra viktigt att hålla koll på henne eftersom hon skall "paras" med en hane som finns nedfryst i ett litet rör (stackars Kurt). Doris har alltid varit som en "klocka" = 5 månader + 21 dagar, trots det hade jag förhoppningar om att hon skulle överskrida tiden med bara några ynkliga få dagar eftersom Tage har ett viktigt läkarbesök inbokat den 31:e mars.

Men det gick inte att ta fel hur gärna jag skulle vilja det: DORIS LÖPER och om hon överhuvudtaget skall få träffa en grönklädd veterinär i Finland så måste vi åka redan den 26:e = Tage kan alltså inte föja med och jakten på någon som kan tänka sig att ta några dagars semester i Finland påbörjades.


Kurt har nog också påbörjat en jakt av ett helt annat slag.

Börjar med att ringa till Johanna (som behärskar det Finska språket) och hon var inte ovillig men först måste hon kolla om hon kunde vara ledig. Näst i tur hade jag Helena i tankarna och sedan ........

Efter samtalet med Johanna var det bara att vänta på att hon skulle ge besked och varför inte göra något nyttigt under tiden som t.ex. bada Astrid som efter varje gång hon har varit ute några minuter ser ut som om hon har tagit ett gyttjebad

Som vanligt är jag väldigt frikostig med schampo och det som bara inte får hända händer - vi har inget VATTEN pga. att det har blåst "lite" här i Smålands-skogarna igen och vi har bara el på två faser.

Allt löste sig till slut: Johanna fick ledigt och trots att vi fick åka iväg med Astrid så fick vi bort allt schampo i hennes päls.


Sangerfild Clan Curator "Kurt".

Förhoppningvis kommer vi i början av sommaren få se om det blir något  positivt resultatet av vår resa till Finland och att Doris kan ståta med valpar som har Ryske Kurt som pappa.

SANGERFILD CLAN CURATOR =
Rus Champion
RKF Champion
Rus Junior Champion
Swe Champion
Est Champion
Ltu Champion
Lv Champion
Balt Champion
Pl Champion
Blr Champion
Poland Winner 2008
+ jaktprovsmeriterad.

I morgon skall jag beställa biljetter till färjan, boka hotell-rum och beställa tid på kliniken i Finland!!!

Vi har haft 14 kullar (2 Dalmatiner- och 12 Gordonsetter-kullar) och aldrig haft en tik som har "gått tom", kanske är det dags för oss att få den erfarenheten nu. Men har jag inte gjort ett försökt att "vidga vyerna" så kommer jag med all säkerhet att ångra mig hur det än går. 

Kommentarer
Postat av: Tanja

Som jag brukar säga, det finns en mening med allt. Allt verkar lösa sig och då finns det bara en grej kvar. Doris kommer att få ytterligare en kull. Hon har lyckats göra mig till en av de mest lyckliga personer som finns. Kezo och Douglas är det mest underbara jag har i mitt liv och det är tack vare Doris. Den bästa tik som finns. Hoppas inte Astrid och Agnes tar illa upp. Dom kommer på en värdefull 2:a plats :-)

Kram

2009-03-18 @ 00:07:45
URL: http://www.kezodouglas.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0