DORIS HAR FÅTT EN: EXTREME BOBY MAKEOVER

Varför är det bara vi två-benta som gör en: Extreme body makeover?


Vidjoels Lutricia Mc Neal "Doris"

Doris har haft några små fettknölar på kroppen en längre tid, men helt plötsligt tyckte jag att de hade vuxit och blivit stora som hassel-nötter!!!

De veckor Doris fick vänta på att opereras läste jag allt jag kom över på internet och var till slut övertygad om att det måste vara elakartade tumörer :-(

Men samtidigt hade hon inte den minsta tendens till någon förhårdnad i sitt juver där tikar oftast får tumörer, så ett litet hopp fanns att det inte skulle vara så allvarligt.

När vi skulle hämta hem Doris fick jag prata med en veterinär innan jag fick träffa henne och fick då besked om att knölarna var: ATEROM. Jag kände hur värmen spred sig i kroppen och hjärtat började slå snabbt, veterinären såg nog hur jag reagerade så han var snabb med att tala om att det var "talgknölar":-))) 

Vi fick instruktioner om hur vi skall ta hand om Doris tills stygnen skall tas bort om 10-12 dagar och att hon nog inte ville ha någon mat när hon kom hem!!! Men de känner inte Doris som bäras ut till oss och Tage bar henne till bilen: Så fort Doris hade kommit hem var hon vrål-hungrig och gjorde allt för att vi inte skulle missa att ge henne mat!

Nu ser vi fram mot att para "seminera" Doris när hon kommer i löp och förhoppningsvis får vi några små svarta "trollungar" i juni!!! Jag har sagt det förut, men detta kommer antagligen bli vår sista kull :-((


ÅRETS UTSTÄLLNINGSHUND

2008-års Utställningshund på LesseboOrtens BK.

NORDJV-2008 Goango Black Cha Cha

När alla resultat på officiella utställningar under 2008 var sammanställda så var det min "lilla"  tjej = Astrid som hade samlat mest poäng men annat var det när:

Astrid och jag skulle gå en lydnadskurs våren 2008. Jag var helt övertygad om att ett LP inte skulle vara så svårt att ta med henne, men redan första gången vi var uppe på "appell-planen" förstod jag att det nog inte skulle bli så enkelt eller om jag skall vara helt ärlig näst intill omöjligt om jag inte ville tillbringa all vaken tid där. Instruktörerna fick säkert "vatten till kvarnen" då de ofta säger att utställnings-hundar bara är vackra och inte har något i huvudet. Det skulle bli en så lång uppdatering att berätta om allt Astrid hittade på att jag ger upp redan innan jag börjar: Men hon älskar iaf allt och alla och jag älskar min lilla tjej över allt!

PS: Jag la av efter tredje kurs-tillfället trots att jag själv är instruktör efter att ha intalat mig att det finns säkert ett och annat "omöjligt fall".


ZAIDA HAR GÅTT SITT FÖRSTA JAKTPROV!!!


Den 12:e Januari gjck Zaida sitt FÖRSTA JAKTPROV!!!

Men vart tog alla Älgarna vägen som Tage matat med äpple (skänka av ICA i Lessebo) i flera veckor? Sedan Älg-jakten tog slut har det varit minst 10 Älgar varje dag som "gottat i sig av alla äppel som serverades". Men just den dagen Zaida gjorde sitt jaktprov så var alla Älgarna borta!!!

Dagen efter tog Tage en promenad i skogen med Zaida och då var alla Älgarna tillbaka och han fick tillbringa många timmar i skogen för att försöka få Zaida att "släppa Älgarna" som hon hade skällt på i sju timmar.


Kalle sköts "en av Zaida´s  Älgar" under Älg-jakten 2008.

Zaida får ett nytt JAKTPROV pga att det inte fanns några Älgar!!!

MY DOG: NATIONELL & INTERNATIONELL DOG SHOW 3-6/1-2009


NORDJV- 2008 Goango Black Cha Cha (Astrid)


NORDJV-2007 Vidjoels Marlon Brando (Atlas)

Astrid och Atlas är verkligen två trötta Gordonsettrar som tog tillfället att njuta av ett par hotell-nätter!!!


Scandic Backadal

Helgens höjdpunkt var absolut när vi satt i lobbyn på hotellet med Tanja och hennes kompis Alexandra. För första gången ångrade jag att jag inte hade en film-kamera eller någon liten apparat som kunde spela in alla Tanja´s: Bara en sak till!!!
Jag förstår att Tanja´s SPA:gäster är vältränade efter hennes "behandlig" då de dagen efter absolut måste känna av sina mag-muskler!


Atlas tog full pott på My Dog med 2 x BIR & CACIB!!!

Ett stort GRATTIS TILL KALLE & JOHANNA men framför allt till ATLAS  som verkligen ville visa upp sig och näst intill inte tog några galopp-steg i ringen!!!

JAG GLÖMDE NÄSTAN HELT BORT ATT VI HAR VARIT PÅ UTSTÄLLNING I MOHEDA = annandag jul!


Vidjoels Marlon Brando (Atlas)

Att få åka på en liten inoff. utställning mitt i allt JULFIRANDE var inte helt fel = ATLAS blev BIR & BIG och tog näst intill inga galopp-steg i ringen vilket bevisade att han KAN om hans husse (Kalle) inte blir blir allt för spänd när han visar upp honom.

ASTRID = BIM!

RSS 2.0