JONATHAN & WASANTHI ÄR PÅ DISCO!!!

I kväll är våra "små" barnbarn på DISCO och det skulle vara så roligt att få se bilder på dem innan de gick hemifrån:

Att Kalle fixar att klä på Jonte kläderna Johanna hade strukit och lagt fram är jag inte alls orolig för men.....

Hur det går för Peter att "sminka" och fixa till Santi´s hår känns trots allt lite oroligt. Stina är inte hemma ikväll eftersom hon skall uppträda på Aurumgalan 2009.

I morgon kommer både Jonte och Santi ut till oss och då blir det att leva lantliv igen med: Traktor-körning, fika på ängen och en upptäcksfärd i skogen, hoppas att de fortfarande tycker det är bättre än DISCO!!!

STINA & PETER´s FÖDELSEDAGS-PRESENT TILL TAGE.

Trots att Tage inte fyller år förrän i juli så är alltid Stina på G! I år hade Stina träffat helt rätt trots att hennes pappa fick sin present lite i förtid:


Med Jojje Jönsson som en av huvudpersonerna i denna "Buskis"

Tage blev näst intill chockad när han förstod att det inte var en ny bil Stina och Peter skulle titta på, de hade bett Tage om hjälp att titta på "en bil  som de var intresserade av".

Vi  fick 2 timmar och 20 minuter med skratt som gjorde att våra magmuskler visade var de fanns!!!

Efter besöket på Konserthuset i Växjö hade jag lovat (Stina & Peter) att vi skulle fortsätta Tage´s firande med ett besök på en Mongolisk restaurang och vilka blir våra "bordsgrannar" om inte tre som hade varit med på just det vi hade varit och tittat på:

Mikael Riesebeck, Jeanette Capocci och Ing-Marie Carlsson.
Mikael Riesebeck har bl.a. spelat den "bortkomne" sonen på Stefan & Kristers farser.
Jeanette Capocci känner jag inte så till så mycket, men hon har tydligen varit med en hel del.
Ing-Marie Carlsson spelade bl.a. Mimmi i Tre Kronor och har en av huvudrollerna i Beck-filmerna.

Stina är inte och har ju aldrig varit blyg så hon inledde ett samtal med dem så fort de har slagit sig ned. Vad skall man säga: De är inte bara jätteduktiga skådespelare utan också jättetrevliga privat = Vi och framför allt TAGE fick en jättetrevlig dag trots att inte...

 
                        Jojje Jönsson

Tages stora favorit "Jojje" hade valt samma restaurang som vi.

Tusen TACK STINA & PETER för en helt underbar eftermiddag och kväll.

STAKET till hundarna eller ett Älg HÄGN?

Vi har en HUND som hoppar över staket som om hon skulle vara en HJORT = ASTRID!

Att Astrid är vig som en hjort är bara positivt MEN eftersom vi bor på "landet" kanske hon alltid skall hålla sig på rätt sida av staketet nu när det snart skall födas nya små i det vilda, trots att hon alltid kommer tillbaka så fort man bara ropar: AASST.....

Vi har både Älgar, Rådjur och Rävar som är så nyfikna att de kommer ända fram till hus-knuten. Vi vet sedan tidigare att de också tar med sina "ungar" ända fram till vår tomt eftersom Tage alltid har sått en viltåker på ängen utanför vår tomt.Därför frågade jag TAGE om han ev. skulle kunna tänka sig att höja staketet med någon cm. Men OJ, OJ,OJ vad han tog i!


Tage är trots allt jättduktig på att "sätta" en helt perfekt Smålands-gärdsgård.

Jag var till slut helt enkelt tvungen att fråga honom om han funderade på att ha ett "Älg-Hägn" inne på tomten eftersom staketet blev minst 1,60!!! Tage svarade med = Nu stannar Astrid kvar på tomten, var det inte det du ville?

DORIS SKALL BLI FARMOR!

Det känns lite konstigt att tänka sig att DORIS SKALL BLI FARMOR I MITTEN AV JUNI!!!


Vidjoels Monty Pyton "Monty"

Doris som inte ens är 5½ skall bli farmor, hon är redan mormor till en kull i Finland = Uwexin´s E-kull och nu är det snart dags för henne att också bli farmor till en kull i Tyskland = utEyther-Land´s Q2 kull som "Monty" kommer att bli pappa till.

Doris som snart själv skall bli mamma igen får barnbarn till höger och vänster. Vi är överlyckliga att det finns uppfödare både här i Sverige, Finland och Tyskland som vill ta till vara på det avels-material som vi har skapat under de år vi har hållit på med uppfödning av dessa svarta Settrar!

Men toppen var nog när vi fick ett Mail från avelsrådet för Gordonsetter här i Sverige att: De hade fått ett Mail från England med informationen om att det hade: Fötts en kull med 17 valpar i Tyskland. 
Alla valparna överlevde med hjälp av grannar och vänner som ställde upp och stödmatade valparna dygnet runt.
Det var vi här på VIDJOELS som var uppfödare till denna rekord- mamma.


                           Vidjoels Greta Garbo "Majsan!

Det är vår älskade Majsan som är mormor till den stora kullen i Tyskland samtidigt som hon är mormor och mormorsmor till många valpar bl.a. här i Sverige.


PÅSK-SMÄLLEN 2009!

PÅSK-SMÄLLEN är en inofficiell utställning som anordnas varje år på LÅNG-FREDAGEN och som vanligt var vi på plats med någon av våra hundar. I år var det liksom förra året Astrid som fick följa med, hon hade ju lite att försvara eftersom hon 2008 blev BIS:2a = valpar 6-9 mån.


Det kommer en bild på Astrid när min kamera och Astrid är på gott humör!


I år blev Astrid = BIR + BIG 2:a och Atlas = BIM.

Hundar som tycker om att gotta i sig det hästar lämnar efter sig fick absolut en upplevelse utöver det vanliga då dessa läckerbitar näst intill serverade´s på "guldfat". Till och med arrangörerna insåg nog till slut att de måste duka undan lite och började "måka" i ringarna under pågående bedömning!!!

GLAD PÅSK


FINLAND TUR OCH RETUR

Resan till Finland var en PARNINGS-RESA, men jag börjar med hur vi tog oss till Tammerfors.

Torsdagen den 26:e mars.  
Redan vid 12,30 inledde Johanna, jag och inte minst Doris resan upp till Stockholm. Jag vill ju alltid vara ute i god tid!Knappt 7 mil innan Stockholm får Johanna ta över ratten eftersom jag näst intill har forbi för att åka på infarten till vår huvudstad där man blir omkörd både på höger och vänster sida: FY SJUTTON vad jag tycker det är otäckt. Vi trodde att vi skulle hitta till hamnen utan besvär för det skall väl en GPS hjälpa oss med, men hur det än gick till så befann vi oss plötsligt på Hornsgatan mitt i central Stockholm. Vi som hade följt alla anvisningar till punkt och pricka förutom en gång då vi hamnade i fel fil och inte släppte Stockholmarna in oss mitt i rusningstrafiken.Vi kom till hamnen strax innan incheckningen öppnade och det fanns några ögonblick då jag nästan önskade att vi hade kommit för sent, för att sitta instäng på en färja gör nästan att jag början hyperventilera! Jag skulle för ett antal år sedan med hjälp av vänner försöka övervinna denna rädsla genom att åka på en nöjesresa till Jylland och inte blev det bättre efter det eftersom vi satt på grund i drygt ett dygn!!!

Fredagen den 27:e mars.
Väl i hamn på den Finska sidan av Östersjön blev det lite stress eftersom vi hade 2 timmar på oss att ta oss till Veter (kliniken i Finland) där Kurts sperma finns lagrad och där Doris skall insemineras när tiden är inne.Senast kl 10,00 måste blodprovet tas för att kontrollera Doris progesteron-halt i blodet för att få svar samma dag och då det är fredag känns det viktigt att inte missa detta blodprov eftersom labbet har stängt lör- och söndag. Vi stiger in på kliniken 10,04 och blodprovet tas direkt och vi kör själva till labbet och lämnar det där för analys: Svaret skall vi få kl. 13,00. Under tiden försöker vi hitta till hotellet med hjälp av GPS:en och visst visar den rätt men det är enkelriktat nästan överallt känns det som.Hotellet och inte minst vårt rum infriar alla förväntningar, vi installerar oss och packar upp i väntan på att klockan skall bli 13,00. Hotellet ligger bara 700 m från kliniken men vi tar iaf bilen dit för att höra hur högt Doris progesteron-värde är = 1,5. Nytt prov på måndag, alltså en hel helg att utforska Tammerfors centrum.

Måndagen den 30:e mars.
Nytt blodprov och återigen spänd väntan på provsvaret, idag är Doris progesteron-värde = 5,6 och hon är på sitt 14:e dygn i löpet. Alltså blir det att vänta till onsdag för ett nytt blodprov, samtidigt som vi får förklarat de olika värdena.
  5-10 =  vanlig parning
10-15 = insemination med färsk sperma
15-20 = insemination med fryst sperma
Intressant att veta men kanske skulle jag varit mer påläst innan vi åkte men vi får iaf en lång "semester" . Det är bara Doris som ser ut som om hon längtar hem och jag förstår henne eftersom hon är van att få springa lös på våra ängar och skog, alltså inte att behöva gå ut i en storstad med koppel för att göra det en hund behöver göra flera gånger om dagen.
Nu gäller det bara att försöka boka vårt rum ytterligare några dagar och boka om båt-resan hem. Nu hade vi turen på vår sida, vi fick hehålla samma rum och det fanns bara en hytt kvar till nattfärjan Åbo-Stockholm torsdag kväll!

Onsdagen den 1:e april.
Idag hade Doris äntligen en progesteronhalt på 15 = DORIS SKALL INSEMINERAS I KVÄLL!!!
Doris får en lugnande spruta när vi kommer till kliniken, sperman tinas och kontrolleras = 70% pigga och friska spermier vilket är mkt bra. Vi får också ta en titt i mikroskopet och det ser nästan ut som "myrornas krig" som man ibland kan se på TV-skärmen. En näst intill helt nedsövd Doris insemineras och när hon börjar vakna upp åker vi tillbaka till hotellet så att hon i lugn och ro skall få vila upp sig men först måste vi passera lobbyn som var full av folk. Stackars Doris kan knappt gå "upprätt" och tar snedsteg så det var nog många som undrade om hon hade fått ett par öl för mycket.

Torsdagen den 2:e april.
Vi lämnar ett jättekallt Tammerfors med snöstorm för att åka till våren som har kommit till södra Sverige.


RSS 2.0